Valborg 2009

Valbrog, den tiden på året då man super sig fullare än nyår enligt forskarna.
Ikväll, snart eftermiddag blir det öppet hus hos oss ladies på Geografigränd, grillning vid 17:00 och sen trevligt sällskap med inbjudna gäster. 20 personer minst som kommer göra kvällen till något så mysigt att man inte glömer de i första taget.
Idag hade jag barbenta ben, shorts och piké tröja, jag gillar det. Snart ska filén möras och rosét på kylning.

Is it just me?

Låten har väl spelats hundratals gånger på min ipod men de var först nu som texten fick rum i mitt huvud. Det känns som om texten är till för dagens studenter, dagens människor i utveckling kanske. Jag känner hur som haver igen mig i texten och kan våga påstå att varje ord hon sjunger är till mig. -  Melissa Horn - Sen en tid tillbaka


Genom århundranden, så länge människan funnits har det funnits problem...

Vetenskapens "män" avgudar den sidan som kan ge matematiska uträkningar, mäta ting, objekt, det som inte finns existerar inte. Saker man kan ta på och granska, saker man kan se med blotta ögat är det som gäller..thats the shit!Samvetarna - den sidan som talar om abstrakta ting, känslor, uttryck, reaktioner, samlevnad, socialaband och känslomässig överlevnad - den sidan som vetenskaparna höjer ett ögonbryn för och kanske tillochmed känner ett obehag för och ryser för inombords. Detta för att vi är rädda för att utvecklingen ska ta en ny väg, på ett annat sett än vad som är traditionellt. Naturvetare, naturkunskap är en del av vår värld, att våga påstå att samhällets innehåll inte alltid kan mätas eller räknas på är en risk att tala högt om. Vi håller på att lämna dessa traditionella normer, vi bryter dem varje dag, bryt då synen på vad som vägs tyngst i läroboken. Skolan, den som bör främja varje enskild dömmer ändå! Hur? - Jag har inte en jäddrans aning men känslan består och ingen ger sig tid att ändra min syn.

Did you know...

Veckan är igång för fullt och det innebär att jag är fullt insatt i civilrätt, social civilrätt för att ge en tydligare förklaring. Dagarna går ju inte saktare för att man ber om det, tiden går och går och man får göra de bästa av det hela helt enkelt, andrum finns det inte plats för. Resten av veckan kommer jag försöka plöja mig igenom all litteratur som känns väsentlig till momentet. Pararbetet ska nog sjösättas också, så man har det ur världen sen och man kan få kvaltié tid till annat. Sommaren planeras förfullt med resor, utflykter och middagar med vännerna i Sthlm. En Svensk sommar har jag inte haft på 2 år så de kan bli jäddrans bra.

RSS 2.0