I just adore kungafamiljen!

En liten svaghet jag har är kungafamiljen och deras historia. Historian är drygt 200 år gammal och den är gör en alltid lika fascinerad över allt som är bevarat och allt som ändrats. Plågade min käreste genom att tvinga honom att se på Familjen Bernadottepå 4:an. Jag kan inte sluta förundras över alla etiketter, sociala relger etc som finns och ibland undrar jag hur det var för 100 år sedan. Jag är den som handlar kunga chokladen av Cloetta och handlar de underbara glasen.

 

Foto: Ewa-Marie Rundquist


Positiv stress

Gosh, denna vecka är bara stress, men de är bra stress. Händer saker stup i kvarten och när man kommer hem frinns det inget annat än sängen.

I Tisdags var det personalsittning som var otroligt lyckad, gott sällskap och undehållande spex. Känns svårt att lämna detta ställe till hösten. Det är bara skönt att Peter är kvar så jag får komma upp när jag kan, det blir en form av avtrappning.

Igår så åkte jag ut till en norrlänsk by, stam you name it, för att se min älskling spela fotboll. Det var sjukt kallt ute och jag svor över att aldrig mer vara den naiva flickvännen som sitter där i bara skjorta igen.

Idag blir det grupparbete, få klart åbäket till verksamhet så jag kan ta sommarlov eller fixa min hemtenta som kommer ut idag. Sen ska jag packa ner alla sommarkläder för att få ner i EN väska. Ska lägga mig 21:00 helst 20:59 ikväll. Klockan 07:00 ska jag fara på jäger fest. Det kommer bli magiskt...

Ex-leendet

Jag tror inte jag är ensam om att känna hur ytligt beteende man får när man ser sin pojkväns ex på håll. De där avståndet som gör att man inte kan lura sig själv och att man vet att "nu har vi sätt varandra". Det är då man får sätta på sitt mest klassiska leende, några lägger huvudet på sne och drar ihop ögonen. Leendet är påklistrat och försvinner lika snabbt som man såg exet. Man känner att musklerna slappnar av igen och går över till en annan min, folk runt om kring kan reagera. Detta är något som går av bara farten, det är inget som man lär sig med tiden. Exet behöver verkligen inte vara en otrevlig eller vara en fiende på något sätt. Givetvis kan exet bli ens vän om läget är så,  dock har det inte hänt mig.

Detta beteende har jag funderat på ett par dagar, händelsen (om man får kalla de för det) inträffade mig på campus området och jag har aldrig känt mig mer präktig.


RSS 2.0