Vad är kärlek?

Vad kärlek är kan jag inte svara på men kärlens betydelse är enklare för mig att förmedla i ord. Jag kan börja med att säga att kärlek för mig är när man känner så mycket för en människa så man inte kan sätta ord på känslan. Kärlek för mig visas i handling. En blick, en smekning eller ens närvaro som gör en annan människa berörd. Kärlek till min familj, mina vänner och till mig själv är ovärderliga. Kärlek för mig är mer än en romantisk relation eller en trygg relation. Kärleken för mig är något väldigt speciellt och har en djup innebörd som står för så mycket. Kärlek till en annan människa grundar sig i ömsesidig respekt, trygghet, vilja att göra den andras liv bättre och förmågan att kunna göra det också. Kärleken visar sig på olika sätt men alltid kommer grunden att vara sig lik. Kärleken jämnför man inte med någon annan känsla. Den kärleken man känns för en annan är unik i sitt slag och man värderar den. Kärleken inger hopp och en tro om något vi människor inte kan ta på. Kärlek är en mäktig känsla som styr våra tankar. Kärleken är inte något vi får behålla föralltid bara för att vi en gång fått den. Ta hand om den och var öm mot den.Lägger till några låtar som får mig att känna mycket:

Angel without wings - Vertical Horizon
More then words - Extreme
Your guardian angel - the red jumpsuit apparatus
From where you are - Lifehouse
Tender love - Force M.D´s

Dagboksskrivande

Hela december har jag skrivit mycket, ibland går jag in i mig själv och skriver och tecknar väldigt mycket. Jag har faktiskt fått ihop några väldigt beundransvärda dikter genom mina dagar. December har varit en väldigt känslofylld månad för mig och många känslor har funnits hos mig men jag har kommit att lära mig en ny känsla. Jag är väldigt förvånad över mig själv men samtidigt stolt och kanske en aning rädd. Mina känslor är som en vågskål, ibland tippar den över till tankar och funderingar som är väldigt omogna. Blir jag sårad eller kränkt reagerar jag och det har ofta skett genom en dramatisk handling men på äldre dar så lutar det åt andra hållet. En dramatisk handling i all ära men hämnden är ljuv och som man bäddar får man ligga. Jag är tyvärr en långsint person, jag lider av det ibland men jag glömmer aldrig en känsla vilket jag uppskattar hos mig själv. Jag brukar tänka att om någon människa som med vilja och med en bakomliggande tanke handlar på ett sätt för att åstadkomma någon annan smärta slår det tillbaka på personen. En person med samvete och som har en gnutta moral och ryggrad i kroppen handlar inte så att en person känner sig sårad. Att göra någon sårad, kränkt ledsen etc medvetet gör mig riktigt förbannad och det handlar inte bara om att någon ska ge mig dessa känslor utan det räcker gott och väl för mig att vara en tredje part och se en sådan handling göras. Jag får fram en sida hos mig som jag beundrar men nog behöver fila lite på. Min summa av denna kardemumma är att du gör inte illa mig ostraffat men jag har kommit till den insikten att verkligheten kommer ikapp dig.

Min sista Söndag detta år läggs tryggt bland mina minnen.
/ Amica

En låt - en mening

Det är klurigt att luska fram en låt som säger mycket om mig som person, vad jag värderar högt. Men så tänkte jag: Slut ögonen och den melodi som först kommer upp i mitt huvud den låten är en speciell bit av mig helt enkelt. Texten är romantisk men står även för så mycket mer. Låten kommer följa mig genom hela mitt liv.
Elton John - Your song
How wonderful life is now you're in the world

RSS 2.0