De är ju mycket skola nu va...

Ändring i schemat, borsbanen fick för hinder för bilen strejka. Gamla bilar, oh jag ryser för dem!


Jag undrar och fundrer lite och tänker tillbaka på en gång...
Vi hade en föreläsning via datan, läraren pratade om postmodernism eller något annat ämne som jag alltid
ansett att jag inte behöver förstå men veta kanske... men men..
Jag har funderat vidare på den utvecklingen av föreläsningar och jag skulle kunna se mina barn när de är i min ålder studera via tv:n hemma. Att man som student får en boxer där ens program är inprogramerat med föreläsningar av de lärarna som man egentligen skulle haft i en sal. Det är inte en social utveckling men jag tänker på de som har fått barn i ung ålder, hinner inte alltid, haft en tuff natt osv .. ni förstår min poäng men att det fortfarande ska finnas obligatoriska seminarium varje månad beroende på hur stor kursen är. Att det finns en kursansvarig lärare som man kan ringa under arbetstid. Att fortfarande ha de typerna av tentor som finns idag. Men att man kanske vill plugga på snabbt som tusan och klarar de och kan då ta examen fortare och då skulle lånen bli mindre...

Mmm jag funderar vidare...

En 20 årings tankar kl 01:30

Det känns lite som dagen innan en stor dag... Imorgon åker jag hem till min älskling och mina andra fina pärlor. Vissa har jag inte sätt på 10 dagar vissa har jag inte träffat på 2 månader och några veckor.

Jag har byggt upp ett liv där uppe och jag har börjat intressera mig för saker jag inte trodde jag hade en sådan energi för. Det har börjat klarna i hjärnkontoret om hur världen ser ut idag. Det skrämmer mig, jag anser att den är dyfunktionell och att det är vi, människor som skapat detta. Ibland skämms jag för att vara människa och ibland är jag tacksam för att vara det.
 Jag påbörjade ikväll en bok som min mor gav mig men som egentligen kommer från min momor.
Min mormor är guda gåva men det tar vi sen.. Boken heter "varför mår vi så dåligt när vi har det så bra" och är skriven av en gammal kirurg och överläkare, (det är ju viktigt att ha med personens yrkesproffesion, de säger ju mycket om individen) som heter Nisse Simonson. Det är en tunn och lätt läst bok men den sätter ord på saker och ting som man känner inombords eller som jag med vänner ibland kan filosofera om.

Detta är min 2:dra tanke...

Jag är asförbannad, arg, sårad och kränkt som elev på Umeå Universitet men jag är också envis. Jag är tacksam för att jag har min vän och pojkvän som stöttar och tröstar när det sker sådana här motgångar i livet, för det är inte en dans på rosor om man inte är den "optimala" akademiska studernade studenten. Att det skall finnas någon form av"straff" skriven inom läroplanen tvivlar nog alla demoraktiska medborgare som dessutom tror på yttrandefrihet och rättvisa. Jag vill bara påminna er att straff är det om man är sjuk, har fått sin hund avlivad, mensvärk, bråkat med sin partner eller annan förklaring till att man inte kan delta på det obligatoriska tillfället. Kompletering i all sin ära, respekt för att man ska göra lika mycket som de andra eleverna har förberett eller läst sig in på men att få extra uppgifter utöver vad de andra gjort det anser jag som straff. Detta kan givetvis ses ur ett tolknings perspektiv men jag vill ändå stå för att det känns strängt orättvist att man ska få mer bara för att "deltagit" under det tillfället.

den 3:e tanken..
 
 Jag har för första gången under mitt liv i akademivärlden haft en "ny attans"-känlsa så det kan bli en kanon termin. Det är otroligt intressanta och spännande kunskaper. Jag hoppas och önskar att det är denna termin som formar mig så jag vet vad jag vill bli när jag är klar. Sexolog och/eller psykoterapeut är några banor att välja på sen finns det triljarder inriktningar till. Men att äntligen få läsa psykiatri ämnen, möten mellan arbetare och klient, vad som ska beaktas samt hur språk och kroppsspråket är avgörande för tilliten och utvecklingen. Att få gå på djupet av Kognitivb eteendeterapi är saker jag har längtat efter hela hösten. Sen är det alltid ett plus i kanten att få läsa ledarskap och organisation.

den 4:e tanken...

Min härliga Buppsats, som jag har ältat med varenda person jag hyser tilltro för. Jag har det nu på papper, mina tankar finns på papper, faktan stämmer och nu när jag har en uppvärmd formbar lera är det bara att ordna detaljerna så att folk ser vad jag åstakommit under dessa 2 månader.

den 5:e tanken...

Min exemplariska vagina ska fortsätta vara det - kejsarsnitt har jag bestämt mig för. Punkt

den 6:e tanken...

Jag har babblat med Malou Von Sivers på NK sport...

Den 7:e tanken...

Barnvakt 10:00 imorgon och fika date klockan 07:30 ...

Jag funderar, tänker och kommer fram till att jag fortsätter att tänka.

Oj vad det har vart en innehållsrik julvecka på alla dess plan men jag har nog fått upp den dosen som jag anser var behövande för denna gång.

Släkten har man ju träffat och fått fira jul med, borsan börjar bli gammal 32 år, inte illa pinkat.
Mormor och morfar fick no den mest lyckade julklappen i år, kan varmt rekomendera hemmagjorda kalendrar när man har många fina foton. Fick en rörd momor och morfar.

Mormor och morfar lyckades med sin julklapp till mig och Peter, äntligen en fin och redig stavmixer. Nu ska det göras fräshare middagar. Härligt!

Har även hunnit få träffa några vänner som befinner sig i Stockholm. Alltid lika värmande att få en igenkännande kram som man vet att man alltid har kvar. Minnet avderas skratt och röster väcks till liv på nytt och det är en härlig magkänsla som fått mig att få ett mer inre lugn.

Shoppingen är farlig när man endast är i Stockholm några få gånger om året och en gång under vinter tiden. Men har fått det jag ville ha och behövde. Tacka stora städer för gallerior så jag slipper fladdra som en och annan skrämd insekt.

Studierna har faktiskt gått bra, jag förstår då inte om jag inte inser att jag har en tidspress på mig eller om det nu är så att jag kan det jag faktiskt håller på med. Det skulle ju vara faktastiskt vara tacksam om sådant var fallet. Lite mer på analys och en slutkläm på sina egna reflektioner så är jag ju snart hemma... O så referenserna...

Om några dygn får jag träffa min älskade sambo, världens finaste julklapp har jag också fått av honom.

God fortsättning alla vänner och ni andra som läser.

RSS 2.0