Nu tar vi tag i denna "semester" och far på safari.

Det är snart December och jag smälter bort. Jag kan inte räkna timmarna då jag är torr men ska inte klaga. Idag bokade jag och Erik resan till Tanzanias djurpark = vi ska åka på safari. Det kommer bli en vecka med många djur, den saken är klar. Jag har en skräckförjtusning i kroppen men med Eriks taggande känsla så ska detta nog gå bra. Vi tog en nio timmars bussresa från arusha till Daar. Varför, den frågan kommer jag ställa mig x antal gånger under resans lopp men vi ser i alla fall mer än om vi skulle ta flyget. Jag ska fota hej vilt, jag lovar er, ser jag inte en leopard så ska jag hitta en själv. Bryr mig inte så mycket om elefanter å annat tjaffs men dessa kattlikande djur får mig att häpnas. Hoppas de är mätta när jag kommer för jag ska stå så nära jag får... Erik ska bli en fantastisk fotograf har jag intalat mit själv. Idag har jag bara packat och tvingat mig själv plugga. Kan kännas skönt att inte behöva göra alla rester i ett kallt Umeå. Snart börjar nästa kurs. FAN. Ska dock inte klaga känns att etik, religon och moral ska gå fint i detta ödmjuka land. Ikväll blir det pizza på green garden om kära Erik har orken att släpa sig hit. 

Efter regn kommer solsken

Efter regn kommer solsken. Det har varit ett par jobbiga dagar men nu är Erik äntligen här och han har fått sova ut sin första dag här. Det regnade i morse men jag tycker jag ser en tendens till lite solsken och blå himmel. Kvällen innan Erik skulle komma så var jag ute med några vänner och åt middag. När vi sagt god natt och jag går åt mitt håll så blir jag bestulen på min plånbok. Det var en riktigt läskig händelse. Allt gick på en sekund men fasen jag förvånad jag är över mig själv. Jag får tag i mannen i kragen och i samma sekund går det upp för mig ”han har en kniv” jag släpper honom men springer efter och ropar på hjälp. Både på swahili och engelska skriker jag allt vad min röst förmår och inom 1 minut har jag 15-20 killar springande efter honom. De får tag på en kille men jag va osäker på om det var han. Jag vill inte peka ut någon som jag vet kommer råka illa ut. Hade det varit bara pengar hade jag inte brytt mig lika mycket. Jag hade dock mitt visakort och min dyra plånbok den kvällen. Så typiskt. Jag ringer hem till mina föräldrar som spärrar kortet. Jag åker ner till polisstationen tillsammans med en kille från min lägenhet. Innan jag åker iväg till polisen så säger jag till killarna som ska fortsätta leta efter rånaren att jag ger pengar till den personen som hittar mitt visakort och plånbok. Du kommer Rambo nr 1 fram och säger ” we dont do this for money we do this because you are one off us” jag blir tårögd nästan för det kändes så äkta. Jag åker ner till polisen och inser vad som skett. Jag kunde varit död nu eller legat på sjukhus. Det var dum stridit av mig att ta tag i honom men det skedde utan att jag tänkte på det. Hur som helst. Jag har lyckats beställa ett nytt visa kort och hoppas på att det kommer i slutet av nästa vecka. Det är tur i oturen att Erik kom så lägligt. Hur som helst. Det verkar som om Erik och jag åker på safari under de veckorna han är här. Vi gör några vändor till olika stränder här på Zanzibar sen åker vi till Dar och ser oss omkring. Jag har en plan i mitt huvud som jag hoppas mina tjejer är med på. Jag längtar så efter dem så detta ska lösas. 11 veckor kvar i paradiset kommer göra mig tokig tror jag men nu ser jag fram emot 3 veckor tillsammans med Erik.

En sån där ovanlig morgon..

En ovanlig morgon. Vaknar 8:00 pigg som en lärka. Går upp och borstar tänderna och märker att ungen som bor hos oss är vaken. Strålande tänker jag och trycker undan mitt morgonhumör. Alla behöver inte ta del av mina svaga sior. Ungen är fantastiskt men vet inte riktigt hur man kanske bör uppföra sig. Vi busar runt och efter ett tag säger jag åt henne att jag kommer snart. Klär på mig i mitt rum och packar väskan för stranden. När jag ska öppna dörren är den låst! Den lilla donnan har låst in mig. Jag sitter i mitt rum 20 min och försöker komma på ett sätt att få upp dörren men haha ne ne. Jag får tillslut upp dörren och ger henne en missnöjd blick. Hennes mors syster (min hyresvärd) förstår vad som skett. Hon förklarar att hon har en förmåga att komma på hyss fast hon bara är 3 år. Jo jag tackar jag och försöker trycka in ett leende. På vägen till stranden möter jag en kvinna som har en heltäckande slöja. Hon börjar prata med mig och jag förklarar att jag bara kan engelska men lyckligtvis kan jag svara henne på hennes språk. Hon följer mig några kvarter och tillslut klämmer kvinnan ur sig att hon vill ha mina pengar. Jag ler och säger att de inte går för sig. Hon blir rasande och vänder på klacken. Jag tycker att de är en sak om ungarna gör de men att kvinnor som har pengar kanske borde ha lite hyfs. Hur som helst jag knatar på i mitt eget tempo. Hittar 3 gulligull katter, 3 veckor gamla med sin mor. Jag gullar med de ett tag men mamman vill promt ha all uppmärksamhet. Ringer vetrinären och hon säger att hon ska kika på dem i eftermiddag. FInt tänker jag och tar mig till stranden. Här blir jag attackerad av ett gäng nunnor. Jag vet inte va de säger men deras blickar säger att jag borde klä på mig. Jag ler åt dem och säger att må gud va med er och vänder mig om så ilar de där ifrån fortare än en vessla... Dags för lunch!

RSS 2.0